pondělí 23. února 2015

#248 Odloučení

Samuel napsal silný příspěvek o (ne)cestování, na který bych rád navázal. K cestování patří odloučení. Možná se divíte, jak může odloučení někomu dělat radost. Někdo někdy řekl, že láska je jako květina: budeš-li ji zalévat málo, uschne; ale pokud ji budeš zalévat příliš, shnije.

Vzpomeňte si na začátek svého vztahu, kdy jste se vídali jednou za týden, společný víkend jste spolu trávili ještě méně často, jak jste si byli vzácní. Jakmile spolu začnete žít v jedné domácnosti, vidíte se téměř každý den večer po návratu z práce, taková jistota, která vás připraví o těšení.

Durmitor Mountains

Nejspíš teď nepraštíte do stolu se slovy: „Odjíždím na dva týdny do hor (na moře), abychom se na chvíli neviděli!“ Ono by vám to dost možná prospělo, ale rozhodně by to nevyznělo dobře. Ovšem může přijít zásah vyšší moci, služební cesta. Cynik ve mně říká, že při dlouhém letu se můžu konečně podívat na film podle vlastního výběru. Ovšem ve skutečnosti se těším, jak se budu těšit na opětovné shledání. Jak budu moct přemýšlet, vzpomínat a stýskat si.

Žádné komentáře:

Okomentovat