úterý 20. srpna 2013

#40 Hipster moment

Protože je hipsterství too mainstream, tak bylo pouze otázkou času, kdy se objeví i na tomto sluníčkovém blogu. Hejteři všech zemí můžou začít zhluboka dýchat, slabší povahy odpadnou v prvním odstavci a zbytek si to vychutná.

Pro nás, co studujeme nějakou potrhlou humanitní vědu, jsou hipster momenty ztělesněním zázraku. Humanisté nikdy neobjeví lék na rakovinu nebo nezměří lom světla, ale můžou objevit novinky ze světa popkultury. A ten pocit, kdy jste tam byli jako první a za několik let můžete svému pivnímu stolu vyprávět, jak to vlastně začalo je nepopsatelný.

Musíme si ale přiznat, že většinou naskočíme na novinky ze světa hipstrů v druhé až třetí vlně. A to uznejte je selhání, které se trestá nálepkou pozér. Tudíž hipster momenty jsou vzácné a také nahodilé. Mnohokrát se vám stane, že objevíte na youtube kapelu, která má pouze 351 zhlédnutí. Už se tetelíte, že zrovna vy máte hipster moment. Jaké je to ale potom zklamání, když i po pěti letech je to pořád a pouze lokální zvrácenost. To uvědomění si, že opravdu z toho není a nikdy nebude žádná mainstream indie kapela, může méně odolné jedince přivést k doživotnímu šílenství.

Mým posledním hipster momentem byl fakt, že jsem začal sledovat na Twitteru tento sluníčkový blog jako druhý. A to je opravdu úctyhodný výkon, když první je zakladatelka. Teď už mi zbývá pouze doufat v rapidní úspěch na české blogové scéně. Jinak si budu nucen hledat umístěnku v blázinci. 

Žádné komentáře:

Okomentovat