pátek 5. července 2013

#13 Plánování dovolené


Dovolená. Těšíme se na ni celý rok. V posledních týdnech odpočítáváme dny, v posledních dnech odpočítáváme hodiny. Napětí stoupá, těšení exploduje. Odjezd a za pár dní je všechno pryč. Povinnosti volají a další dovolená se skrývá hluboko za obzorem. 

Přestože nejezdím na dovolené, které by trvaly měsíce, občas si tak připadám. Protože myslí jsem pryč daleko déle a hlavně dříve, než skutečně odjedu z města. A nemyslím tím, že před volným týdnem myslím na vše jiné, než na to, na co bych skutečně měla. Říká se tomu plánování...

Vybrat typ dovolené (relax u moře, adrenalin na horách...), vybrat destinaci, ubytování (hotel, kemp...) a pak to nejdůležitější - program! A to je to, co mě baví a co dokážu s velkou chutí připravovat týdny dopředu! 

Obklopím se mapami, turistickými i cyklistickými, napůjčuji si průvodce, googluji, počítám kilometry, čtu reference a rady i tipy, píšu denní program minutu po minutě, kilometr po kilometru. Vymýšlím, kde se stavit na jídlo, co si dát dobrého, na jakou atrakci si koupit vstupenku a kterou raději vynechat. 

A pak? Pak zjistím, že týden na dovolenou je málo.

Žádné komentáře:

Okomentovat